Imame šmotą kiaulienos sprandinės ir supjaustome jį 3-4 cm pločio ir 5-6 cm ilgio gabaliukais. Mėsą pabarstome druska pagal savo skonį ir gausiai apiberiame plov.lt prieskoniais šašlykams. Gerai ją pamaigome, kad prieskoniai įsismelktų ir pereiname prie kito ingridiento.
Priklausomai nuo mėsos kiekio, imame keletą galvų svogūno ir jį supjaustome ir susmulkiname pusmėnuliais. Svogūnus gerai pasūdome, o paskui rankomis gerai pamaigome, kad išsiskirtų sultys. 0,5 kg mėsos naudojau apie 250 g svogūno. Visa tai paliekame 15 min. pakvėpuoti.
Tuomet sumaišome prieskuonintą mėsą su svogūnais bei užpilame viską kefyru ir vėl viską gerai išmaigome. Kefyro reikia tiek, kad šašlykai kartu su svogūnais būtų pilnai apsemti. Visą šį mišinį padedame vėsiai pasimarinuoti porai valandų.
Kepimas ir rezultatas
Po marinavimo, šašlykus sumauname ant iešmų ir kepame virš žarijų 15-20 min. iki jie gražiai apskrunda. Pavartome kas kelias minutes.
Šašlyko spalva gavosi labai šviesi, na nenuostabu, juk buvo marinuojami kefyre. Šašlykų mėsa gavosi labai labai minkšta, kefyras kartu su svogūnais ją labai suminkštino, todėl ilgai marinuoti nepatartina, nes mėsa gali per daug išskysti. Tačiau taip pat kefyras stipriai sugėrė naudotus prieskonius ir skonis gavosi labai švelnus, nors prieskonių naudojome daug.
Reziumė – tikrai geri šašlykai, nors man asmeniškai trūko skonio intensyvumo. Tiks tiems, kas mėgsta švelnų skonį ir lengvai kramtomą mėsą. Norint daugiau skonio intensyvumo su šiuo receptu, mėsai prieskoninti naudokite daugiau druskos ir prieskonių, nes kefyras juos gana stipriai sugeria ir mažiau lieka mėsoje.