Perki Kamado Bono ir nežinai kokių priedų TAU gali reikėti?

Perki Kamado Bono ir nežinai kokių priedų TAU gali reikėti?

Kiekvieną dieną skambina ir rašo klientai bei klausia, o ką dar reikėtų įsigyti perkant Kamado Bono kepsninę. Suprantu, kad klausimas yra labai aktualus, ypač kai niekada anksčiau tokios kepsninės nesi turėjęs. Tad šiame straipsnyje pasidalinsiu patarimais apie kokius priedus reikėtų pagalvoti perkant Kamado Bono kepsninę.

Čia rasite visus priedus, kuriuos turime: KAMADO BONO PRIEDAI

PRIEDAI TINKANTYS MINIMO

PRIEDAI TINKANTYS MEDIA

PRIEDAI TINKANTYS GRANDE

PRIEDAI TINKANTYS GRANDE LIMITED

KETAUS INDAI KEPSNINĖMS

 

Pradžiai apie priedus, kuriuose reikėtų apsvarstyti perkant bet kurią kepsninę: tiek Minimo, tiek ir Grande Limited.

 

  1. Tinkamos Kamado Bono anglys Jei tikrai ketinate kepti Kamado Bono ne vien šašlykus, bet pasigardžiuoti kitais patiekalais, kuriems reikia stabilios temperatūros ilgesnį laiką, rekomenduoju Jums Texas Club didelės frakcijos anglis, jos yra beveik privalomas šių kepsninių priedas.
  2. Bene svarbiausias įrankis, kuris Jums tikrai pravers ir leis išvengti nemažai rūpesčių įkuriant anglis yra elektrinis įdegėjas. Jo pagalba ugnį užkursite daug lengviau nei su įdegėjais. Kaip alternatyvą galima naudoti uždegtukus ir juos uždegti degtukais ar kuo gudresniu.
  3. Kitas svarbus daiktas, kurį primygtinai patariu apsvarstyti yra karščiui atsparios pirštinės, gali būti ir odinės pirštinės. Su jomis išvengsite rizikos apsideginti, kuri naudojant Kamado kepsninę yra kiek didesnė, nei naudojant šašlykines, dėl kelių paprastų priežasčių: a) daugiau veiksmo vyksta virš kepsninės grotelių gaminant maistą lyginant su šašlykine; b) dažniau turite kontaktą su pačia kepsnine – dangčio atidarinėjimas ir uždarinėjimas, grotelių kilnojimas, kas gerokai didina riziką apsideginti.
  4. Na ir pabaigai – jei jau ketinate įsigyti Kamado Bono, tai tikrai norėsite paragauti daug kur aprašytų ilgo lėto kepimo mėsos patiekalų. Norint juos iškepti yra būtina matuoti mėsos vidinę temperatūrą. Be termometro, iš akies ją nustatyti sunku, todėl patarčiau pagalvoti apie mėsos termometro įsigijimą. Jų būna įvairių, nuo kišeninių iki bevielių. Kamado Bono siūlo keletą termometrų, mažą sulankstomą ir keletą didesnių nuo 2 iki 6 sensorių - visus juos rasite termometrų skyriuje. Paprasčiausią siūlau naudoti, jei nelaikote savęs dideliu profesionalu ir negalvojate keptį labai sudėtingų maisto patiekalų. O sudėtingesni praverčia kepant sudėtingesnius patiekalus, o taip pat ir tiems, kas mėgsta kepti mėsą nuo sofos, nes bevielio termometro pagalba galėsite stebėti tiek maisto, tiek ir kepsninės vidinę temperatūrą neišlįsdami į lauką, tai ypač smagu žiemą.
  5. Na ir žinoma, kaip be grilio įrankių. Žnyplės padės Jums vartyti įvairų maistą, kurį galima sugriebti. Mentelė nepakeičiama, kai reikia versti burgerius. Dvišakė idelus daiktas kepsniams vartyti, o šepetys reikalingas grotelėms valyti. Įrankių būna įvairių tiek dydžio, tiek  kokybės prasme. Ilgaamžiškiausi yra nerūdijančio plieno įrankiai. Mediniai, deja, greičiausiai praranda savo pradinę išvaizdą. Platų įrankių pasirinkimą rasite čia mūsų įrankių skyriuje.

Toliau apie priedus kepsninėms pagal modelį.

 

Jei perkate Kamado Minimo

 

Kamado Bono Minimo yra komplektuojamas kartu su keramikiniu karščio deflektoriumi, kepsninės dangalu, pelenų valymo įrankiu ir nerūdijančio plieno žnyplėmis grotelėms pakelti. Visi šie priedai yra būtini, kad galėtumėt paprasčiau ir patogiau naudoti savo Kamado Bono Minimo.

Be aukščiau jau paminėtų priedų Kamdo Minimo dar rekomenduočiau pasvarstyti apie šiuos daiktus:

  1. Jei kepate kepsnius ar steikus, pagalvokite apie ketaus groteles. Jos daug tolygiau paskirsto karštį, o tinkamai naudojant, prie jų nelimpa kepami kepsniai. Kodėl ketaus grotelės geriau už plieno, skaitykite mūsų straipsnyje čia.
  2. Šonkaulių kepimui visai pravartus daiktas yra šonkaulių laikiklis. Jo pagalba ant kepsninės vienu metu galėsite iškepti didesnį šonkaulių kiekį.
  3. Picos kepimo akmuo. Jei ketinate kepti picas – be šio daikto tiesiog neišsiversite. ir aišku yra reikalinga picos ližė su kuria picas dėsite ant akmens.
  4. Pabaigai patarčiau susimąstyti apie kepsninės stalą arba Minimo kepsninės stovą. Kitaip nei didesni modeliai, Minimo neturi savo šoninių staliukų dėl to maistą ruošti reikia kur nors toliau ir pasidėti jį prieš dedant į kepsninę ar išimant iš jos taip pat reikia sugalvoti kaip, ar ant lentelės ar dideliame bliūde. Laikui bėgant elementariai nusibosta lankstytis, todėl apie stalą pagalvokite jau perkant kepsninę.

 

Jei perkate Kamado Media, Grande arba Grande Limited

 

Visos šios kepsninės yra komplektuojamos su tais pačiais priedais: daugiafunkcine 2 zonų kepimo sistema su 2 keramikiniais karščio deflektoriais, keramikiniu vištos laikikliu, kepsninės dangalu ir pelenų valymo įrankiu. Visi šie priedai yra būtini, kad galėtumėt paprasčiau ir patogiau naudoti savo Kamado Bono, tik vištos laikiklis mažiau būtinas, tačiau naudingas daiktas.

Taigi, kokius priedus rekomenduoju ir ką dažnai renkasi kiti žmonės pirkdami šias kepsnines.

  1. Jei kepate kepsnius ar steikus, pagalvokite apie ketaus groteles. Jos daug tolygiau paskirsto karštį, o tinkamai naudojant, prie jų nelimpa kepami kepsniai. Kodėl ketaus grotelės geriau už plieno, skaitykite mūsų straipsnyje čia
  2. Priešingai nei Kamado Minimo, šios kepsninių komplektacijoje nėra įrankio grotelėms pakelti. Tačiau jis tikrai stipriai palengvins Jums gyvenimą. Todėl siūlau įsigyti vieną iš dviejų Kamado Bono siūlomų grotelių pakėlimo įrankių: žnyples arba pakėlimo įrankį.
  3. Kepsninės priežiūra gali būti nuobodus užsiėmimas, todėl rekomenduoju naudoti stipriai jį palengvinantį įrankį – pelenų krepšį. Jų yra visiems kepsninių dydžiams: Media, Grande, Grande Limited. Šis daitkas taip pat padeda lengviau sukurti tinkamą dviejų zonų kepimo setup'ą, nes galima anglis sudėti tik į vieną krepšio pusę.

Na, o toliau jau pagal Jūsų poreikius:

  1. Jei ketinate kepsnius arba steikus įsigykite ketaus groteles. Jos būna pilno paviršiaus arba pusinės:
  1. Šonkaulių kepimui pravartus daiktas yra šonkaulių laikiklis. Jo pagalba ant kepsninės vienu metu galėsite iškepti didesnį šonkaulių kiekį. Jų yra tinkančių Media ir tinkančių Grande ir Grande Limited. Taip pat naujasis šonkaulių ir daržovių laikiklis tinka modeliams nuo Media dydžio.
  2. Picos kepimo akmuo. Jei ketinate kepti picas – be šio daikto tiesiog neišsiversite. Media tinka 36 cm picos akmuo, o Grande ir Grande Limited jau telpa ir didesnis 42 cm skersmens picos akmuo, o štai Minimo yra 30 cm picos akmuo. Taip pat, jei kepsite picas, jas reikės su kuo nors uždėti ant akmens,o tam reikės picos ližės. Taip pat atsirado kvadratinis picos akmuo komplekte su liže, tinka Media ir didesnėms kepsninėms.
  3. Pabaigai, taip pat rekomenduoju pamąstyti apie kazano ar kokio kito tipo ketaus puodo įsigijimą. Kazane ir Kamado Bono išvirtas plovas Jus tikrai nustebins savo skoniu. Plovas turi 1000+ receptų, o dar be plovo egzistuoja N troškinių receptų, kurie nustebis Jus savo skoniu, nes maisto skonis paruošto Kamado kepsninėje bus daug sodresnis, nei tiesiog orkaitėje ar ant laužo.

Pabaigai apie skonį. Grilinant skonį galima suteikti maisto paruošimo kepti metu, kepimo ir rūkymo metu, paruošus maistą.

Tinkamai pasirinkti Jums padės žinios kaip grilyje atsiranda kepto maisto skonis - skaitykite mūsų ekspertų kartu su šefais profesionalais parengtą straipsnį "KAIP ATSIRANDA GRILYJE KEPTO MAISTO SKONIS?"

  1. Prieš kepant maistą, Jums pravers prekės iš prieskonių, jų mišinių skyriaus - prieskoniai.
  2. Kepant ar rūkant maistą - kepimo ir rūkymo priedai.
  3. Paruošus maistą - padažai pagardins skonį, jei kam jo trūks - prieskoniai ir padažai.

KITI SUSIJĘ STRAIPSNIAI:

Ar galima naudoti grilį balkone? 

Mitai apie dujinius grilius ir dujas 

Kaip atsiranda grilyje kepto maisto skonis? 

Kaip išsirinkti kepsninę arba grilį? 

 

© www.grill-on.lt
Be MB Apvali prekyba leidimo kopijuoti ir skelbti komerciniais tikslais DRAUDŽIAMA