Kiaulienos sprandinės ir kiaulienos šoninės šašlykas marinuotas natūraliose obuolių sultyse

Kiaulienos sprandinės ir kiaulienos šoninės šašlykas marinuotas natūraliose obuolių sultyse

Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę ir kiaulienos šoninę. Mes naudojome 900 g kiaulienos sprandinės ir 500 g kiaulienos šoninės. Propocijas paprastai naudoju 2:1, tai yra 2 dalys sprandinės ir 1 dalis šoninės. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais. 

Mėsą sumetame į indą. Tuomet supjaustome 3-4 svogūno galvas (didesnes). Pjaustome pusmėnuliais ir sumetame į tą patį indą. Tuomet ant viršaus  druska ir juodieji pipirai paga savo skonį.

Mėsą gerai sumaigome ir tuomet užpilame natūraliomis obuolių sultimis iki apsėmimo ir vėl gerai išmaigome.

Indą su šašlykais padedame parai marinuotis vėsiai.
Po paros jau galima kepti.

Kepimas ir išvados

Šašlykus kepame ant karštų žarijų apie 15 -20 min. iki išorinė pusė gerai apskrus. Šoninė turi netgi kažkiek padegti, nes riebalai apdega greičiau, nei iškepa sprandinės mėsa. Jei ant karštų žarijų prieš kepant primesite druskos, bėgantys riebalai susigers į druską ir mažiau rūks.

Šių šašlyku skonis nukelia į vaikystę, kai dauguma šašlykus marinuodavo su daug daug svogūnų, o ir prieskonių pasirinkimo beveik nebuvo. Tačiau šašlykai gaunasi minkšti ir sultingi, tačiau gana stipriai jaučiasi svogūno poskonis. 

Labiausiai tinka nostalgijos mėgėjams.