Kiaulienos sprandinės šašlykas sūdytas sūrime, prieskonintas portugališku BBQ prieskonių mišiniu Churrasco be druskos

Kiaulienos sprandinės šašlykas sūdytas sūrime, prieskonintas portugališku BBQ prieskonių mišiniu Churrasco be druskos

Šiam šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę. Suaugusiam žmogui skaičiuokite apie 200 g mėsos. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais.

Tuomet pasiruošiame sūrimą. Šiam sūrimui naudotas palengvintas "KK marinato" sūrimo receptas.

1 litrui vandens reikia 25 g druskos, 30 g cukraus, 1 lauro lapo, saujelės (10 žirniukų) pipirų, 1 skiltelės česnako. Sūrimo paruošimas yra be galo paprastas, tiesiog į vandenį reikia suberti visus jo ingredientus išskyrus česnaką, vandenį užvirinti, sudėti česnaką ir palaukti, kol sūrimas atvės. Ir jau galima naudoti.

1 kg mėsos reikia apie 1-1,5 litro sūrimo.

Supjaustytą mėsą dedam į indą, ant viršaus užpilame sūrimo, kad apsemtų. Mėsą šiek tiek pamaigome ir padedame kur nors ne šaltai porai valandų, max.

Sūdant mėsą sūrime, mėsa pasisavina šiek tiek drėgmės kartu su druska, cukrumi ir kitomis sūrime esančiomis medžiagomis. Mėsos svoris padidėja 6-10 %.

Šitaip pasūdžius mėsą, ją ištraukiame iš sūrimo ir apiprieskoniname prieskoniais, šiuo atveju portugališku BBQ prieskonių mišiniu Churrasco be druskos. Ir jau galima eiti kepti.

Rezultatas ir išvados

Šašlykus kepame ant karštų žarijų apie 15 -20 min. iki išorinė pusė gerai apskrus.

Šašlykams iškepus, vos spėjau juo įamžinti. Skonis gavosi sodrus, truputį aštrokas, bet ne per daug.

Mėsa labai minkšta ir lengvai kramtoma. Beveik tobula.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Naujienlaiškio užsakymas

    Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite 5 % nuolaidą pirmam krepšeliui (nuolaidos kodą gausite el. paštu).

    www.grill-on.lt komanda karts nuo karto atsiųs Jums naujienlaiškį, kuriame rasite informaciją apie prekių naujienas, akcijas ir atrakcijas.