Dujiniai griliai – tai populiariausia grilių rūšis pasaulyje jau tikriausiai 30 metų. Juos mėgsta ir mėgėjai, ir profesionalai.
Dujinius grilius mėgsta dėl paprastumo naudoti ir jų suteikiamų neribotų galimybių:
-
Dujinis grilis įkaista per 5-10 minučių ir jau galima kepti.
-
Dujiniai griliai paprastai būna didesni, todėl galima iškepti daugiau maisto
-
Dujiniai griliai turi daugiau galimybių vienoje vietoje, todėl galima kepti ir mėsą, ir daržoves, ir padažus nenueinant nuo grilio.
Tačiau Lietuvoje priešingai nei Vakarų Europoje vis dar kreivai žiūrima į dujinius grilius dėl įsišaknijusių mitų ir nežinojimo. Netikite? Paskaitykite šiuos mūsų staipsnius:
Dujiniai griliai būna įvairūs: nešiojami, įmontuojami, su integruotais stalais, hibridiniai.
Griliai turi aibę įvairių savybių: įvairaus degiklių skaičiaus kepimo zoną, įvairias kepimo groteles (nuo paprasčiausių iki sudėtingų patentuotų technologijų grotelių), šoninius degiklius, horizontalius degiklius ir rotorius, įvairaus funkcionalumo grilio spinteles ir pan.
Pateikdami aprašymus stengiamės maksimaliai pateikti visas grilio savybes, kurios gali būti Jums naudingos.