Receptai šašlykinėms: visų rūšių šašlykai, mėsos kepsniai, šonkauliai ir kebabai

Su laiku vis pildysime šią rubriką mūsų kepamais ir mūsų draugų receptais.

Kiaulienos sprandinės šašlykai raudonojo vyno marinate

Įvairūs portalai mirga marga visokiais keistais receptais, bet kol nepabandai, tai ir nesužinai ar verta. Bandome kiaulienos sprandinės šašlykus raudonojo vyno marinate.
Šiam receptui mums reikės mėsos, raudonojo vyno, raudonojo vyno acto, druskos ir pipirų bei kelių džiovinto lauro lapų.
 

Kiaulienos mentės šašlykai su plov.lt prieskoniais šašlykams pagal PK su kefyru

Šiam šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę. Suaugusiam žmogui skaičiuokite apie 200-300 g mėsos. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais.

Kiaulienos mentės šašlykai su plov.lt prieskoniais šašlykams sūdyti sūrime

Šiam šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę. Suaugusiam žmogui skaičiuokite apie 200-300 g mėsos. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais.

Kiaulienos sprandinės ir šoninės šašlykas marinuotas su Santa Maria prieskoniais šašlykams

Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę ir kiaulienos šoninę. Mes naudojome 900 g kiaulienos sprandinės ir 500 g kiaulienos šoninės. Propocijas paprastai naudojame 2:1, tai yra 2 dalys sprandinės ir 1 dalis šoninės.  Suaugusiam žmogui skaičiuokite apie 200 g mėsos.

Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais. 

Kiaulienos sprandinės šašlykas sūdytas sūrime, prieskonintas portugališku BBQ prieskonių mišiniu Churrasco be druskos

Šiam šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę. Suaugusiam žmogui skaičiuokite apie 200 g mėsos. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais.

Tuomet pasiruošiame sūrimą. Šiam sūrimui naudotas palengvintas "KK marinato" sūrimo receptas.

Kiaulienos sprandinės ir kiaulienos šoninės šašlykas marinuotas natūraliose obuolių sultyse

Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę ir kiaulienos šoninę. Mes naudojome 900 g kiaulienos sprandinės ir 500 g kiaulienos šoninės. Propocijas paprastai naudoju 2:1, tai yra 2 dalys sprandinės ir 1 dalis šoninės. Visą mėsą reikia supjaustyti pailgais 3-4 cm storio ir 5-6 cm ilgio kubeliais.