TERRE EXOTIQUE Baltieji Kampoto pipirai, 50 g

  • Kraunamos nuotraukos

    TERRE EXOTIQUE Baltieji Kampoto pipirai, 50 g

    Kaina 1195
    Netinka kaina? Siūlyk savo!
    Šią prekę turime sandėlyje.

    PREKĖ YRA SANDĖLYJE

    PREKĖ IŠPARDUOTA
    Į krepšelį 
    Prekės ženklas
    Tinkamiausia [1]
    Viskam
  • Baltieji Kampoto pipirai skinami tik tada, kai yra visiškai sunokę. Jie kilę iš Kamboto ir Kepo provincijos Kambodžoje.

    Geriausia naudoti prieš pat patiekiant, nes pipirai tampa aitrūs, jei jie kaitinami per ilgai.

    „Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje. Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale… Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje.

    Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu. 1975 m. Khmerų Roužas pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir pradėjo auginti ryžius.

    2009 m. „Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).

    Sudedamosios dalys: Piper nigrum

    Grynasis kiekis: 50 g. Kilmės šalis: Kambodža.

    Laikymo sąlygos: laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.